Hoe houd ik mijn gietvloer schoon?

Spread the love

Hoe houd ik mijn PU gietvloer schoon en mooi? En wat zijn de kosten gietvloer schoonmaak? Een veelgestelde vraag die wij veel gesteld krijgen.

De volgende schoonmaakadviezen gelden voor alle PU gietvloeren.

Wat kunt u gebruiken?

Voor het dagelijks reinigen van uw PU gietvloer adviseren wij een PU reiniger van bijvoorbeeld Dr Schutz of RZ. Deze reiniger kunt u het beste aanbrengen op een lauwwarme licht vochtige microvezel vlakmop (laagpolig). Gebruik de dosering volgens het etiket. Er zit geen zeep in deze PU reiniger. Zorg dat u meerdere vlakmoppen heeft voor een schoonmaakoppervlakte van meer dan 30m2. Houd een schone vlakmop apart om te voorkomen dat u de vloer met een vuile mop schoonmaakt.

Waarom een PU-reiniger gebruiken?

In bijna alle reguliere schoonmaakmiddelen is zeep toegevoegd. Deze zorgen op den duur voor een doffe waas op uw gietvloer. Uiteraard is het verstandig om de vloer eerst droog te reinigen, voordat u de vloer nat reinigt.

Wij geven het advies om eens per half jaar Dr. Shutz Clean & Strip te gebruiken. Dit is het intensieve reinigingsproduct voor PU vloeren met zware vervuiling, dosering volgens het etiket. Behandelen met een half natte vlakmop, het product 20 minuten laten intrekken, daarna de vloer drogen of drogen in combinatie met een waterzuiger.

Welke producten kunt u gebruiken?

Voor het droogzuigen van uw vloer kunt u kiezen voor een stofzuiger met een zachte parketborstelmond (deze zijn voor elk merk verkrijgbaar), een zachte bezem of een Swiffer. Hiermee kunt u snel en gemakkelijk het grove vuil van de vloer verwijderen.

U kunt een gietvloer qua kwaliteit vergelijken met een exclusieve houten vloer of natuurstenen vloer. Een van de grote verschillen is dat een gietvloer het voordeel heeft dat deze naadloos is, wat het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt en niet om de paar maanden in de was gezet hoeft te worden.

Een gietvloer is opgebouwd uit lagen. De toplaag kan in de loop der jaren door intensief gebruik slijten. Wij adviseren u om na 6 jaar contact met ons op te nemen, zodat wij kunnen bepalen of een neeuwe toplaag noodzakelijk is.

Tips

  •       Maak de vloer niet nat binnen de eerste 7 dagen na het plaatsen van de nieuwe vloer
  •       Gebruik nooit schuursponsjes bij het reinigen van een chapevloer
  •       Gebruik geen bezems met harde haren
  •       Plaats pads onder uw meubels om de vloer te beschermen. wij adviseren de viltjes van Scratch no More (scratchnomore.nl)
  •       Probeer uw meubels zo min mogelijk te verplaatsen. Indien nodig kunt u ze het beste optillen om krassen te voorkomen.
  •       Een deurmat en goede vloermat houden veel vuil buiten. Wij adviseren een mat met rubber nitryl (deze bevat geen tantine) en is niet schadelijk voor uw vloer. Alle andere matten met vinyl PVC bevatten zogenaamde weekmakers.
  •       Reinig tot 30 m2 met een vlakmop
  •       Was de vlakmop nooit met wasverzachter
  •       Vieze vlek? Gebruik de RZ vlekkenverwijderaar