3 Fouten om te voorkomen bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Spread the love

Een persoonlijke lening is een van de meest, zo niet het meest veelzijdige kredietproduct dat er bestaat. Het heeft een aantal financiële toepassingen. Daaronder zijn:

  •       Het verstrekken van extra geld voor medische noodgevallen
  •       Consolideren van schulden
  •       Financiering van een vakantie
  •       Financiering van verbeteringen of renovaties aan het huis

Toch is het belangrijk te onthouden dat het geen gratis geld is. De beslissing om een persoonlijke lening aan te vragen moet ernstig worden genomen en zorgvuldig worden overwogen. In het belang van een zorgvuldige afweging, moet u zich bewust zijn van veel voorkomende valkuilen die kunnen worden gemaakt op of voor het aanvraagproces. Ook heb je mogelijkheden om geld lenen zonder bkr registratie. Hierdoor kun je een goede kredietscore houden. Weten hoe dit gaat? Lees dan verder!

1. Niet op zoek naar aanbiedingen

Een lening aanvragen bij de eerste kredietverstrekker die u tegenkomt kan verleidelijk zijn. De combinatie van een (schijnbaar) vlekkeloos voorstel en geweldige reclame is vaak moeilijk te weerstaan. Soms hebt u gewoon niet de tijd om rond te kijken naar andere opties. U springt dus op het eerste voorstel van een gerenommeerde financiële instelling dat u te pakken krijgt. Op die manier mist u de kans om de beste deal te sluiten met de perfecte voorwaarden en een betaalbare maandelijkse rente.

Voorkom dit door de opties die er zijn te onderzoeken. Begin met de groep waarmee u het meest vertrouwd bent. Dit kan uw bank zijn of een kredietunie waar u bij aangesloten bent. Ook kunt u flitskrediet zonder bkr aanvragen Maar let wel op, geld lenen kost geld. 

2. Jezelf voor de gek houden

Overdrijven van uw inkomen op dat aanvraagformulier zal je niet een betere deal. Liegen kan uw kansen om goedgekeurd te worden voor een persoonlijke lening ernstig schaden. Het heeft ook kostbare juridische implicaties. Kredietverstrekkers controleren niet altijd of u de waarheid vertelt, maar als ze merken dat u opzettelijk een verkeerde voorstelling van zaken hebt gegeven, kunnen ze eisen dat u het volledige verschuldigde bedrag in één keer terugbetaalt.

Geef altijd accurate informatie op uw aanvraag. Verhoog uw kansen op een goedkeuring door uw kredietscore te onderzoeken voordat u een kredietverstrekker bezoekt. Werk eerst aan het verbeteren van uw financiële situatie voordat u de sprong waagt.

3. Uitgeven zoals u gewend was

Het hebben van dat lening geld maakt je niet immuun voor fouten. De meeste mensen die een persoonlijke lening nemen voor schuldconsolidatie slagen er niet in hun geldgewoonten te veranderen. Het verschuiven van de schuld maakt die creditcards vrij, zodat u ze kunt blijven gebruiken. Oncontroleerbare uitgaven kunnen de lener in een financiële situatie brengen die veel erger is dan voor het afsluiten van een persoonlijke lening.

Houd uw uitgaven in de gaten terwijl u nog bezig bent met het betalen van een lening. Werk die maandelijkse betalingen in uw budget in. Blijf bij het noodzakelijke en sla dingen over waar u in de tussentijd zonder kunt.